Tre løp - gode takter (25.08.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Strømsdammen/Langelandsfjellet/Hønefoten
Arrangør: Heming/Raumar/Nydalen
Disiplin: lang mellom
Skriver om tre løp sett under ett.

Det første løpet føltes så tungt og tregt at jeg først ikke hadde lyst til å skrive om det. Det var varmt, jeg var sliten etter jobbdag og i tillegg gjorde jeg mange feil helt på slutten av løpet, på de siste enkle postene før mål. Hoppet blant annet over post 16. Måtte også lete etter post 17 sammen med N-løperne.

Det neste løpet, Romeriksløpet, brøt jeg. Jeg rotet meg skikkelig bort på 10. Syntes at jeg hadde lagt igjen nok tid på å rote rundt, så jogget hjemover etter 10-15 minutter.

Det tredje løpet var Nordmarkskarusellen ved Hønefoten.

Hva er sammenhengen mellom disse løpene? Da jeg motvillig analyserte det første (tunge) løpet nærmere, så jeg at strekktidene mine slett ikke var dårlige i lengre perioder av løpet. Det er noen dårlige perioder 7-11 og 15-18 som ødelegger. Tempoet i de gode periodene er bra, det.

Det samme gjelder det andre løpet. Før jeg begynner å bomme (post 6 og 7) holder jeg tempoet til teten i løpet:
http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=7401&eventClassId=69991

Det tredje løpet er samme sak. Trekker jeg fra de dårlige strekkene (taper minuttet på dårlig veivalg til 2, surrer bort minuttet i småstier på vei til 7 og legger igjen 1.30 til enkle 13), så er jeg nede på 7-tallet på kilometeren. Det er bra tempo i sånt terreng, synes jeg.

Så her er det mye bra tempo i terrenget i gode perioder. Nå gjelder det å få det til å sitte gjennom et helt løp! Satser på det på et av høstens løp!

Vis kommentarer (0)
 
Tre løp - gode takter (25.08.2016)